Inovatie si  traditie!
In 1889, Max BESSEY a fondat compania BESSEY & Sohn din Stuttgart ca fiind o fabrica de produse din otel. Compania si-a extins continuu gama de produse pe care le ofera si acesta a fost acest spiritul care a dus BESSEY catre productia de unelte manuale de prindere la mijlocul anilor 1930. De atunci puterea de inovare a fost recunoscuta de acordarea a numeroase brevete.

In 2004 BESSEY & Sohn a scindat in BESSEY Tool GmbH & Co. KG, tehnologii de manipulare de prindere si de taiere, si BESSEY Präzisionsstahl GmbH, un furnizor de top, producator independent german de oteluri de  inalta calitate si oteluri inoxidabile. Aceasta pozitionare unica a BESSEY ca un producator de tehnologii si oteluri asigura avantaje semnificative in ceea ce priveste calitatea. Acesta permite BESSEY Tool GmbH & Co. KG sa-si procure sine si arbori direct de la BESSEY Präzisionsstahl GmbH, oferindu-i o cunoastere precisa a calitatii otelului care in cazul acesta se folosesc in special la componente care sunt supuse anumitor solicitari mari.

Motto-ul fondatorului companiei, Max Bessey, ramane adevarat astazi, asa cum va fi si in viitor si sta la baza a tot ceea ce societatea face: „To stop improving is to stop being good.” („A te opri din perfectionare este echivalent cu a nu mai fi bun.”)